Sosyal Medya

Güncel

Rusya, koalisyonun Rakka’daki yerleşim alanlarına saldırılarını kanıtlayan fotoğraflar yayınladı

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye’nin Rakka kentine düzenlediği hava saldırılarında yerleşim bölgelerinde meydana gelen yıkımı gözler önüne seren fotoğrafları yayınladı.



Kurumun görüntülerle ilgili açıklamasında, “Rusya Savunma Bakanlığı, koalisyonun düzenlediÄŸi bombardımanlarda Rakka'nın yerleÅŸim bölgelerinde oluÅŸan felaket yıkımları teyit eden havadan çekilmiÅŸ fotoÄŸrafları yayınladı. Konut binalarının, hastanelerin, cami, okul ve yaÅŸam destek yapılarının çoÄŸu yıkılmış durumda” ifadelerine yer verildi.

‘MAYINLARDAN HER HAFTA 30 KİŞİ HAYATINI KAYBEDÄ°YOR'

Rakka'daki insani durumun çok karmaşık olduğu ve insani yardım kuruluşlarının kente ulaşımda zorluk çektiği belirtilen açıklamada, kente geri dönen sakinlerin arasında, imha edilmemiş patlayıcı ve mühimmatlardan dolayı meydana gelen ölüm ve yaralanma oranının çok yüksek olduğu kaydedildi. Bakanlık, ekim 2017'den mart 2018'e kadar kente dönen sakinlerden mayın ve mühimmata temas sonucunda 130 kişinin hayatını kaybettiği, 658 kişinin de yaralandığını, her hafta 25-30 sivil zayiat vakası kaydedildiğini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.